Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Szaúd-Arábia már telepíti is első szélturbináját
Tudj meg többet: Szélenergia
index

Szaúd-Arábia már telepíti is első szélturbináját

A GE leszállította az első szélturbinát Szaúd-Arábiába, a telepítés 2017 januárjában kezdődik. A beruházást végző Saudi Aramco, a világ legnagyobb olajtársaság jelezte, történelmi lépés ez a megújuló források fejlesztése érdekében a sivatagi olajkirályságban.

A szaúdi olajvállalat és az amerikai technológiai óriás közös vállalkozásának az egyik fontos célja, hogy megmutassa a szélenergia életképes Szaúd-Arábiában. Az első, 2,75 megawattos turbina az olajtársaság egyik tárolótelepét fogja ellátni energiával. Az arab királyság igen ambíciózus célokat fogalmazott meg a Saudi Vision 2030 elnevezésű programjában, a megújuló források arányának növelését illetően, 9,5 gigawattnyi kapacitást terveznek 2030-ra üzembne állítani. Az első turbina megérzésével igazoljuk erős elkötelezettségünket az energiamixünk diverzifikációja ügyében – áll a Saudi Aramco közleményében, írja az energiainfo.hu.

Ajánlott tartalom

index

Fűtésre használják a gyógytó elfolyó meleg vizét Hévízen

Mintegy félmilliárd forintos beruházással a gyógytóból elfolyó meleg víz hasznosításával oldják meg Hévízen a kórház és a fürdő egyes épületeinek fűtését.