Szarvas korszerűsíti termálfűtőrendszerét

Szarvas korszerűsíti és bővíti a termálfűtőrendszerét: az önkormányzat az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretéből 622,7 millió forint uniós támogatást nyert a 732,6 millió forintos beruházáshoz, az önkormányzati önerő 109 millió forint – tájékoztatta Szarvas polgármestere az MTI-t.

Babák Mihály (Fidesz) elmondta: a közbeszerzési eljárás befejeződött, a nyertes kivitelezővel megkötötték a szerződést, a kivitelezés rövidesen elkezdődik. A projekt 2014. december 31-ig valósul meg. A polgármester kiemelte: a jelenlegi rendszer elavult, jelentős veszteséggel üzemel, a vizet szállító acélcsövek korrodálódtak, a hőcserélők alulméretezettek. A projekt keretében a meglévő termálfűtőrendszer felújítása mellett jelentősen növelik a kapacitást is. A beruházást követően a jelenlegi hat önkormányzati intézmény mellett további kilencben lesz energiatakarékos termálvizes fűtés. Szarvason 1994 óta működik termálfűtőrendszer. A termálvíz a város nyugati határában lévő kúttól érkezik csővezetéken és fűti a város intézeteinek egy részét. A termálvíz olcsóbb a gáznál, így alkalmazásával jelentősen csökkennek az önkormányzati fenntartású intézményekben az energiaköltségek.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.