Szabadon lehet autózni a fővárosban

A szombati mérési eredmények alapján megszüntethető Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ezért vasárnap reggel 6 órától megszűnnek a szombaton elrendelt forgalomkorlátozó intézkedések, viszont Tarlós István főpolgármester ugyanettől az időponttól – további intézkedésig – elrendelte a tájékoztatási fokozatot – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A kisméretű szálló por egy napra számított átlageredménye 2012. február 11-én egyik mérőponton sem haladta meg a riasztási küszöbértéket, a köbméterenként 100 mikrogrammot, ugyanakkor három mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 mikrogramm köbméterenként). Tarlós István főpolgármester köszönetet mond azoknak a budapestieknek, akik felismerték a helyzet komolyságát, és továbbra is korlátozzák autóhasználatukat – a közösségi közlekedést részesítve előnyben -, illetve az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik társadalmi felelősségvállalásuk megnyilvánulásaként önkéntesen korlátozzák a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik kibocsátását. Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a fővárosi szmoghelyzet romlása, a korlátozó intézkedések ismételt bevezetése elkerülhető legyen. A frissülő információk a Budapest Portálon és a Fővárosi Önkormányzat twitter oldalán is elérhetőek.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.