Stavanger zöld tetős szállodája

Különleges szálloda nyílik a közeljövőben Norvégiában. A helyszín: Stavanger. Az épületet a JDS Építész Iroda tervezte és az egyediségét a zöld tetős megoldás adja.

A hotel külső képét, végső paramétereit meghatározta az a körülmény, hogy a százkilencvennégy szobás szállodát egy meglévő parkolóházra építették. A szokatlan “megjelenésű” épületet egy hullámzó zöld tető fedi, méghozzá oly módon, hogy ennek magassága erőteljesen változik az egyes részeken. Egy kilenc emeletes területet fed le a legmagasabb pontján. A hatalmas, nagy kiterjedésű zöld tetőt extra szigeteléssel látták el, és és úgy oldották meg ezt a befedést, hogy az épület alkalmas legyen a csapadék újrahasznosítására. Ezen túlmenően, a tető kellemes sétáló teret és friss levegőt biztosít a vendégeknek. Az átriumos megoldás pedig lehetővé teszi azt, hogy a szállodai szobák tekintélyes mennyiségű természetes napfényt kapjanak, ezáltal hatékonyabb legyen az épület energia felhasználása.

forrás: alternativenergia.hu

-

-

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.