Sportcipő-újrahasznosítási program a Triatlon VB alatt

Sportcipőgyűjtési és újrahasznosítási program indul a 2010. szeptember 8-12. között Budapesten megrendezett Dextro Energy Triatlon Világbajnokság Zöld Triatlon programjának keretében.

Az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. Szedd a lábad, hozd a cipőd! névvel sportcipőgyűjtési és újrahasznosítási akciót hirdet a világbajnokság versenynapjaira. Az akció célja, hogy a már nem használt, kidobásra szánt sportcipőinket ne a kukába dobjuk, hanem – biztosítva ezzel újrahasznosításukat – adjuk le a kihelyezett gyűjtőpontok egyikén. A begyűjtött cipők hasznosíttatásáról az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. gondoskodik, a még viselésre alkalmas darabokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat eljuttatja a rászorulóknak.

„A sportfelszerelések intenzív használatából adódóan egyre hamarabb válunk meg a sportoláshoz, szabadidős tevékenységekhez használt eszközeinktől. A jelenségből kifolyólag rövidül a termékek életciklusa. A begyűjtött cipők a gazdasági körforgásba visszakerülve új használati tárgyak alapanyagául szolgálnak, ezzel is hozzájárulva a fenntarthatóbb élet megteremtéséhez.” – Nagy Zita, ügyvezető igazgató, Öko-Kord Országos Nonprofit Kft.
„Az akció keretében leadott cipők között előfordulhat, hogy akadnak még jó állapotú, használatra alkalmas darabok. Ezért a cipők az újrahasznosítás előtt előválogatáson esnek át, és a még viselésre alkalmas darabokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat eljuttatja a rászorulóknak”  – Adányi László programvezető, Magyar Máltai Szeretetszolgálat
A versenyzők és a lakosság két gyűjtőponton adhatja le a cipőket:
A Kopaszi gáti versenyközpontban (Age Group Depó mellett)

Szerda 10:00-18:00
Szombat 10:00-18:00
Vasárnap 10:00-18:00

A Roosevelt téri versenyközpontban (az Eötvös téri információs pont mellett)
Szombat 10:00-18:00
Vasárnap 10:00-18:00

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.