Spórolni kulcstartóval (videó)

Ha az ember elmegy otthonról, érdemes (majdnem) minden elektromos eszközt áramtalanítani. Ezzel sok energiát meg lehet takarítani, de nem csinálnák ezt inkább maguktól? De igen, illetve majdnem.

A megoldás a Birkeland Current Pinch-nevű okos elosztója lehet, amely egy rádiófrekvenciás (RFID) jeladó segítségével érzékeli, ha kimegyünk a szobából, lakásból és automatikusan áramtalanítja a rábízott készülékeket és vissza is kapcsolja, amikor megérkezünk. Az alapmodell csak ezeket a funkciókat tudja, de egy vezérlő segítségével, amit egy USB-kábel segítségével számítógépre csatlakoztathatunk, a közelben lévő elosztók működését pontosan konfigurálhatjuk, és akár részletes statisztikákat is elérhetünk a róluk kapcsolatban. Ma már egyre jobban elterjednek az intelligens energia-menedzselő rendszerek, de vannak olyan “fehér foltok”pl. a konnektorok, amikre nincs befolyásuk. Ezek bevonásával további jelentős energiamegtakarítás érhető el.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.