Spanyolországban is hódítanak a szélturbinák

A legfrissebb jelentések szerint Spanyolország energiatermelésének csaknem felét adták a megújuló energiaforrások január óta.

A nukleáris energiatermelés továbbra is húzóágként funkcionál, azonban a szélerőművek energiatermelése, az iparágat érintő kapacitásbővülés miatt nagymértékben növekedett. A nyár utolsó hónapjában 12,2 százalékkal termeltek több energiát a szélturbinák, mint az egy évvel ezelőtti bázisidőszakban. Az év első nyolc hónapja meglepő eredményeket hozott a spanyol energiaiparban. A megújuló energiatermelés folyamatos javulása szembetűnő mutatókat produkált. A megújuló energiaforrások felhasználása 47,2 százalékát adták az összes megtermelt energiának ebben az időszakban. A nukleáris energiatermelés továbbra is a legtöbb energiát termelő iparág Spanyolországban. A megtermelt energiamennyiség 23,2 százaléka származott atomenergiából. A megújulóenergetika azonban továbbra is fejlődést mutat az energiatermelésben. Az energiapolitikai irányelvek megváltozása, amely által a fenntartható energiatermelés fontossága megnőtt, a zöld energiát felhasználó erőművi kapacitások gyarapodásához vezetett.

Az energiatermelő iparágak közül a szélenergia zárt a második helyen a megtermelt elektromos energia mennyiségét vizsgálva. Csak augusztusban 12,2 százalékkal termeltek többet a szélerőművek (3,630 gigawattóra áramot), mint egy évvel korábban ugyanebben a hónapban.

forrás: smartinvest.hu
Kövessen minket FACEBOOKON is!

Ajánlott tartalom

Döntöttek: kötelezővé válik a napelemek telepítése az épületekre

Az Európai Parlament elfogadta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az épületekre az EU tagállamaiban.