Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Sikerrel járt az Ausztráliából Új-Zélandra evező férfi

Sikerrel járt az Ausztráliából Új-Zélandra evező férfi

A világon elsőként szelte át csónakján a tengert Ausztrália és Új-Zéland között egy 25 fiatalember úgy, hogy Ausztráliából kelt útra.

Shaun Quinceyt két hónapon át viharok, áramlatok és méteres hullámok hátráltatták, de vasárnap végre partot ért Új-Zélandon, ahol több száz érdeklődő várta.
A fiatalembert édesanyja sonkás szendviccsel köszöntötte. “Ez a legfinomabb szendvics, amelyet valaha ettem” – mondta a megérkezést követően Quincey. A 25 éves férfi a megpróbáltatások és a kimerültség ellenére meglepően jó karban volt – írták le a partra sereglett emberek.

A természet ereje igencsak megnehezítette a hajós feladatát, aki a 2200 kilométeres táv helyett minden valószínűség szerint háromezer kilométernél is többet evezett. A Quincey családban nem Shaun az első aki egyedül tette meg a távot, apja, Colin 1977-ben a világon elsőként szelte át szólóban a vizet az ellenkező irányban.

Ajánlott tartalom

Megdöbbentő: Mintegy hárommilliárd észak-amerikai madár tűnt el 1970 óta

Az észak-amerikai kontinensről mintegy hárommilliárd madár tűnt el 1970 óta, a teljes állomány mintegy 30 százaléka, az olyan mindennapos madaraknak, mint a veréb és a feketerigó is csökken a populációja - írták amerikai és kanadai kutatók a Science című tudományos folyóirat honlapján közzétett tanulmányukban.