Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Sikeres szereplés a Shell Eco-marathonon
Tudj meg többet: Elektromos autó

Sikeres szereplés a Shell Eco-marathonon

Egyetemünk csapata sikeresen szerepelt a Shell Eco-marathonon, a világ egyik leginnovatívabb és kihívásokkal teli diákversenyén, melyet évente szerveznek Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában.

A 29. európai Shell Eco-marathonra rendkívül mostoha időjárási viszonyok között 2013. május 15-19. között került sor Rotterdamban, ahova több kategóriában 24 országból 224 csapatot vártak. A Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar diákjaiból alakult csapat kiegészülve a társkarok villamosmérnök és műszaki menedzser hallgatóival, a prototípus kategóriában indult. A saját építésű autó 79 indulóból a 19. helyet szerezte meg. Ez különösen annak tükrében szép eredmény, hogy egy nagyon kis költségvetésű projektről van szó, ahol az elsődleges cél az volt, hogy tehetséges és motivált hallgatóink lehetőséget kapjanak kreativitásuk kibontakoztatására. A jármű takarékos mivoltát pedig jól érzékelteti, hogy 1 liter benzinnel át tudná szelni Magyarországot Rábafüzestől Záhonyig, hiszen a versenyen elért eredménye 565,45 km/liter volt!

Ajánlott tartalom

Régi autója van? Keresse fel szerelőjét az új üzemanyagok miatt!

Az Autós Nagykoalíció elnöke azt javasolta az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában, hogy a régebbi autók tulajdonosai keressék fel szerelőjüket és kérjenek tanácsot arról, hogy az új, bioetanolt tartalmazó benzin károsítja-e járművüket.