Sétálgató emberek termelik az elektromosságot – videó!

A zöld energia manapság igen népszerű, a megoldások a teljesen kivitelezhetetlentől az egyszerű, mégis hatásosig terjedő skálán mozognak.

Az biztosnak látszik, hogy a környezetbarát energiaforrások legjobb formái a passzív technológiák, amik nem igénylik az emberektől a drasztikus életmódváltást. Egy Egyesült Királyságbeli feltaláló éppen ilyen megoldással állt elő, írja az eletmod.hu. A Laurence Kemball-Cook által kifejlesztett Pavagen rendszer, az emberek léptei által termelt kinetikus energiát alakítja át hasznos elektromossággá. És nem szükséges közvetlen beavatkozás, egyszerűen a sétálgató emberek lépteinek passzív energiáját használja ki. A tervek szerint a járókelők fogják megtermelni az utcai lámpák, vagy a világító reklámtáblák igényelte energiát. Jelenleg a cég kampányt folytat az iskolások körében, ahol többféle bemutatóval ismertetik meg az ifjúságot a forradalmian új technológiával. Az alábbi videóban a rendszer működése kiválóan megfigyelhető.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.