Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Semlegesíti szén-dioxid-kibocsátását az osztrák posta advent idején
Az osztrák posta is kiveszi részét a klímavédelemből: "szén-dioxid-mentesen" kézbesíti a csomagokat és az EMS-gyorsposta küldeményeit az adventi időszakban.

Semlegesíti szén-dioxid-kibocsátását az osztrák posta advent idején

Az osztrák posta is kiveszi részét a klímavédelemből: “szén-dioxid-mentesen” kézbesíti a csomagokat és az EMS-gyorsposta küldeményeit az adventi időszakban.

A vállalat olyan tanúsítványokat vásárolt, amelyek félmillió csomag és EMS-küldemény szén-dioxid-kibocsátását “semlegesítik”: ezek megvásárlásával ugyanis egy thaiföldi szennyvíztisztító természetvédelmi programot támogatnak.
A szennyvíztisztító berendezések felfogják az eredetileg keletkező metángázt, amely a nehézolaj helyett alkalmazható. Így csökkentik a légkörbe jutó szén-dioxid mennyiségét.
Ausztria több olyan, úgynevezett kiegyenlítő programot indított, amelyek a szén-dioxid-termelés csökkentését tűzik ki célul, hogy végül a megspórolt kibocsátással  kiegyenlítsék a légkörbe jutó mennyiséget.

Ajánlott tartalom

2 hónap alatt háromezer bejelentés érkezett a HulladékRadaron

Háromezer bejelentés érkezett illegális hulladéklerakásról a Tisztítsuk meg az országot! elnevezésű programot segítő mobiltelefonos alkalmazáson keresztül az elmúlt két hónapban - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára hétfőn Kaposváron, sajtótájékoztatón.