Segítség az E.ON-tól – ezúttal a leginkább rászorulóknak

Az E.ON elindította Védendő Fogyasztók Programját, melynek keretében a vállalat ugyanakkora összeget enged el az ún. védendő fogyasztók lejárt tartozásaiból, mint amennyit ők befizetnek. Az egyszeri akció 2010. november 1-jétől 2010. december 31-éig tart, és az október 15-e előtt keletkezett határidőn túli áram- és gázszámla-tartozásokra egyaránt vonatkozik. Ezen időszak alatt az érintett ügyfelek többször is élhetnek ezzel a lehetőséggel, az akció valamennyi befizetésre vonatkozik.

Az E.ON a közelmúltban indított „Bónusz Kedvezmény” akciója – melynek köszönhetően a vállalat pontosan fizető fogyasztói az országban a legalacsonyabb áramtarifákat élvezhetik – után ezúttal a szociálisan rászorulókat, illetve a fogyatékkal élőket szeretné segíteni.
Az E.ON Védendő Fogyasztók Programban a 2010. október 15-ig – a jogszabályi feltételek alapján – védendő fogyasztóként nyilvántartásba vett ügyfelek vehetnek részt. A vállalat minden jogosultat levélben értesített. A programban az akció kezdete (november 1.) előtt beérkezett befizetések nem vesznek részt, az akció az október 15-e előtt keletkezett határidőn túli tartozásokra vonatkozik. Az E.ON által elengedett összeg a tartozás fele és maximum 150 000 forint lehet, a befizethető legkisebb összeg 3 000 forint.

Pál Norbert, az E.ON Energiaszolgáltató ügyvezető igazgatója elmondta:
„A gazdasági nehézségek a legtöbb család életére kihatottak. Tudjuk, hogy védendő ügyfeleink közül sokak számára jelent problémát a mindennapi megélhetés, erőfeszítéseik ellenére is sokan halmoznak fel áram- vagy gázszámlatartozást. A felhalmozott tartozás rendezése pedig önerőből gyakran már nem lehetséges. Ezért határoztunk úgy, hogy egyszeri lehetőségként segítséget nyújtunk azon ügyfeleinknek, akiket úgynevezett védendő fogyasztóként tartunk nyilván.”

Ajánlott tartalom

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt - tette közzé a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán közösségi oldalán.

Egy hozzászólás

  1. Sajnos hiába vagyok E kategóriába sorolt 15% Eü. állapottal súlyosan mozgáskorlátozott,- hiába van érvényes hatósági Bizonyítványom(2043.ig) a Magyar Államkincstártól, Hiába van végleges NRSZH orvosszsakértői határozatom, mégis a 30 napon belüli kiállítási határidőhöz ragaszkodnak, mintha az változtatna a tényen: rokkant, érbeteg, béna vagyok. Lakásunknkban 1987 óta kizárólag villany minden: fűtés, főzés, melegvíz.Ápolási ellátásom is kiemelt; 180%-os, végleges Mégis évente kell bizonygartnom, hogy élek még, sőt ha meghaltam is nekem kell bejelentenem jogosultságom megszűnését a vhr szerint.idézem:

    “Vhr. 37. §468 (1) A védendő fogyasztó köteles a védelemre jogosultságot adó körülmény megváltozását vagy megszűnését 15 napon belül írásban bejelenteni az érintett engedélyesnél. Az elosztó köteles a jogosultságot megalapozó körülmény megváltozásának bejelentését követő 8 napon belül a változást a nyilvántartáson átvezetni, vagy a jogosultságot megalapozó körülmény megszűnése esetén a védendő fogyasztót a nyilvántartásból – a fogyasztó adatainak megállapíthatóságára vonatkozóan a VET 65. § (4) bekezdésében előírt kötelezettség sérelme nélkül – törölni.”Eddig még semmiféle humanitást nem tanúsított az Eon a cikk címével ellentétben én csak a “teszek rá” szemléletüket tapasztalhattam meg.Egyezségre nincs lehetőség a Vezetés elérhetetlen, az ügyfélszolgálat pedig különféle okokkkal elutasít már 4. éve, mint fogyatékkal élő fogyasztót így a(Vilamosenergia- törvény 64§. (4) és a 3. §. 19.pontja nem érvényesülhet.Nem kérek mást, mint nyilvántartásba vételt és azt is csak a villanyfűtés okán különös tekintettel a fűtési időszakra.Úgy látom, az Eonnál csak a marketing a lényeg, az ügyfél le van…. még akkor is, ha nyomorék.tehát a fenti cikk rám nem igaz .a Jogalkotó sem tudja mit alkotott, hiszen , ha valami végleges, azt minek kell külön venni, hiszen még az ápolási díjat is az NRSZH határozata alapján állapítják meg.a törvény pedig két külön dologként kezeli azt ami összefügg., az egészség, a fűtés hiánya nincs szabályozva és az sem, hogy mi köze a háziorvosnak a fűtési módomhoz?Nálunk kémény sincs, se gáz., csak villany. és 80 A.amit az Eon is tud, hogy nem a bojlerhez , vagy porszívóhoz kell.Pál Norbert úr elérhetetlen, egyébként jó tippjei vannak, csak nem igazán fedik az igazi valóságot.Persze nem ő tehet róla, mert a törvény is életszerűtlen és hiányos, tele van bakikkal, amit tovább szajkózva a lehetőt is lehetetlenné teszik a jogalkalmazók