Schneider Electric – BMW i partnerség az elektromos járművek energiahatékony töltése érdekében

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője és a BMW i bejelentették széles körű partneri együttműködésüket, amelynek célja a BMW i3 és BMW i8 elektromos autók töltésének és használatának megkönnyítése.

A Schneider Electric és a BMW vásárlóbarát elektromos járművekre fókuszáló almárkájának együttműködése kiterjed a vásárlók otthonában található elektromos berendezések ellenőrzésére, az EVlink™ fali töltőegység szállítására és telepítésére, valamint a karbantartásra és egyéb szolgáltatásokra. A megállapodásnak köszönhetően az i3 vagy i8 modellek leendő tulajdonosai biztonságosan csatlakoztathatják járműveiket az elektromos hálózathoz, és gyorsan feltölthetik azokat, amíg otthon vagy az irodában tartózkodnak. A Schneider Electric megoldásai által felhasználóbarát és hatékony EVlink™ töltőberendezések állnak rendelkezésre a BMW i3 2013 második felére várható bevezetésekor, amelyek lehetővé teszik, hogy a vásárló saját garázsában, kényelmesen tölthesse fel a járművet.

“Nagyon örülünk, hogy a Schneider Electricet, az elektromos mobilitás egyik legtapasztaltabb nemzetközi szakértőjét tudhatjuk csapatunkban, amely szakértelmével hozzájárul stratégiánk megvalósításához. Meglátásunk szerint a BMW i3 és i8 fali töltőegységének professzionális telepítése kulcsfontosságú tényező az elektromos járművek sikeres forgalmazásában” – mondta Alexander Efthimiou, a BMW elektromos mobilitású moduláris rendszereinek termékmenedzsmentjéért felelős igazgatója. „Vállalatunk és az autómárka elektromos mobilitásról alkotott jövőképe megegyezik, így biztosak vagyunk abban, hogy a partnerség előremutató eredményekkel jár majd. Az együttműködés keretén belül hatékony, felhasználóbarát és tartós infrastruktúrát kínálunk a BMW vásárlóinak a gépjárművük feltöltéséhez” – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.