Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Szélenergia

Technológiák » Épületek » Szélgenerátor, szélerőmű

Sárkányokkal termel energiát a Google

forrás: origo.hu
Megjelenés: 2015.12.07., 14:47   Utolsó módosítás: 2015.12.07., 14:47

A Google álláshirdetései alapján úgy tűnik, hamarosan a boltokba kerül a hightech, lebegő szélturbina. Sokkal több helyen lehetne tiszta energiához jutni használatával.

A GoogleX világmegváltó laboratórium nemsokára piacra dobhatja az energiát termelő, lebegő szélturbinát.

A Google 2013-ban vette meg a Makani Power nevű céget, amely “papírsárkányokkal” termel tiszta energiát. A cég legutóbbi álláshirdetései arra utalnak, a befektetésből hamarosan termék lesz: keresik egyebek közt értékesítési vezetőt is hightech repülőkhőz.

Több energia

A Makani repülői fellövésük után nagy körökben repkednek ott, ahol a szél folyamatosan erős. A sárkány vezetékeken keresztül juttatja a földi állomásra a megpörgetett rotorok által generált energiát.

A lebegő széltubinák gyártásához 90 százalékkal kevesebb alapanyagot kell felhasználni, mint egy fixen rögzített turbina létrehozásához, mégis 50 százalékkel több energiát termel, mint amennyire a rögzített turbinák képesek. Ennek oka, hogy olyan magasságokba emelkednek, ahol a legerősebb a szél. Ha szélcsend van, vagy rossz az időjárás, az automata vezérlés magától a földre viszi a gépet.

Nemsokára a szomszédban

A sárkányok további előnye, hogy sokkal több helyen képesek tiszta energiát termelni, mint a fixen rögzített turbinák. Míg a hagyományos szélerőműveknek az olyan hely az ideális, ahol a szél már 100 méter magasságban elég erős ahhoz, hogy energiát termeljen, addig a sárkányok 250 méteres magasságban végzik a dolgukat.

Ilyen magassággal számolva már sokkal több helyen elég erős a szél az energiatermeléshez. A Google szerint a sárkányok csak az Egyesült Állomokban négyszer annyi helyen termelhetnének energiát, mint a fix szélturbinák.

forrás: origo.hu


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 25. csütörtök
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Ha az autók átlagfogyasztását 0,1 literrel tudnánk mérsékelni, napi 245 tonnával kevesebb CO2 kerülne a levegőbe.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés