Saját szemete buktatta le a szemetelőt

Saját szemete buktatta le azt a fehérvárcsurgói férfit, aki mintegy három köbméternyi háztartási hulladékot borított le a 81-es főút mellett egy mezőgazdasági területre vezető földútra; a rendőrség szakértők bevonásával a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indított ellene eljárást – közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

A főút melletti erdőrész gazdája jelezte a rendőrségnek, hogy mintegy három köbméternyi háztartási hulladékot borított ki földjére egy ismeretlen. Mivel nem lehetett tudni, hogy a szemétkupacban nincs-e veszélyes hulladék, a körzeti megbízott értesítette a rendőrség bűnügyi technikusait, akik átvizsgálták a kupacot – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A halomból olyan felcímzett dobozok, illetve egy, a forgalomból korábban kivont járműrendszám került elő, amelyek alapján megállapítható volt, az illegális szemetelő kiléte. A férfi nem is tagadta, hogy ő pakolta le a szemetet a földút mellé – tette hozzá R. Szabó Ágnes.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.