Saft-akkumulátorok szélenergia-tárolására

Az ipari akkumulátorokat gyártó Saft céget választotta ki a francia állami áramszolgáltató vállalat (ERDF) és több más partner a VENTEEA szélenergia-program megvalósításához.

A tervet támogatja a francia környezetvédelmi és energiügyi-hivatal (ADEME) a jövő beruházásainak intelligens elektromos hálózatairól szóló program keretében, és célja, hogy teszteljék azokat az újító jellegű berendezéseket és eszközöket, amelyeket a falvak elektromos elosztó hálózatának szánnak, mindenekelőtt ott, ahol a közelben megújuló energia-termelés folyik. A Saft első lépésként egy 12, 2 méter hosszú konténerbe helyezett Li-Ion Intensium Max akkumulátort tesztel.  Ez az akkumulátor növeli az elektromos hálózatok megújuló energiákra vonatkozó befogadási kapacitását, hozzájárul a hálózat stabilizálásához, globálisan növeli az energetikai hatékonyságot, miközben csökkenti az energia-termelés környezetszennyező hatását. A Li-on Intensium Max egyetlen rendszeren belül több mint 1 MWh elektromos áramot képes tárolni, összteljesítménye pedig 2 MW, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.