A látogatóktól elkülönítve, kettesben tölti a kínai újévi ünnepet két panda a tajvani állatkertben - gondozóik remélik, végre utódot nemzenek.

Romantikus édeskettesben tölti az újévi ünnepet a tajvani pandapár

A látogatóktól elkülönítve, kettesben tölti a kínai újévi ünnepet két panda a tajvani állatkertben – gondozóik remélik, végre utódot nemzenek.

Tuan Tuan és Jüan Jüan közös karámot kap majd, hogy romantikusan, kettesben tölthessék el a pandalány ritka termékeny napjait, amelyek éppen egybeesnek a kínai újévi ünneppel. A pandák egyébként szexuálisan nagyon inaktív állatok.
A tajvani állatkert különösen érdekelt abban, hogy kispanda szülessen, mivel az utódot megtarthatják.
A két óriáspanda Peking különleges, a szigetország és a szárazföldi Kína közötti közeledést jelképező ajándéka volt 2008-ban. A medvék neve a kínai tuanjüan szóra utal, melynek jelentése újraegyesülés. Megérkezésük óta több mint hárommillió látogató volt kíváncsi a fekete-fehér medvékre.

A Kínai Népköztársaság 1949-es kikiáltása óta ellenséges kínai-tajvani viszony 2008-ban kezdett enyhülni, miután hivatalba lépett a sziget és Kína szárazföldi része közötti béke és politikai közeledés hívének számító új tajvani elnök, Ma Jing-zsou (Ma Ying-jeou). Közel 60 év után állt helyre a közvetlen légi és tengeri összeköttetés Tajvan és a szárazföldi Kína között.
Kapcsolatuk azonban időközben az USA és Tajvan közti fegyverkereskedelem miatt az elmúlt időben ismét feszültté vált.

Ajánlott tartalom

Fát ültettek a ferencvárosi labdarúgók a Budakeszi Vadasparkban

Környezetvédelmi akció keretében fa- és cserjeültetésen vettek részt csütörtökön a Ferencváros labdarúgói - Botka Endre, Dibusz Dénes és Varga Barnabás -, a klub utánpótláskorú játékosai, illetve a kezdeményező cég több képviselője a Budakeszi Vadasparkban.