Robotok szemétből

Manapság egyre többször láthatunk művészi alkotásokat kidobásra szánt anyagokból.

Korábban az ilyen anyagokat telepeken tárolták, amivel csak azt érték el, hogy tönkrement a talaj és szennyezték a környezetet. Szerencsére egyre több művész nyúl a szeméthez, mint alapanyaghoz az alkotásuknál. Ilyen anyagokból készültek ezek a robotok is. Némelyik közülük egyedi, de vannak híres szobor replikák is köztük. Bemutatunk 7 darabot a robotszobrok közül, melyek kidobott elektronikus eszközökből készültek.

1. Hawkeye 8
A Hawkeye 8 egyike a legklasszabb robotszobroknak melyek elektronikus eszközökből készültek. 2008-ban készült, és azóta folyamatosan nő a népszerűsége a dizájnja, és az attraktív kinézete miatt. A robot méretei 26x23x12 cm. A szoborban megvan minden, ami nem hiányozhat egy rendes robotból. Van rajta kamera, kés, és még lámpa is.

2. Aiko
Az Aiko úgy néz ki, mint egy baba-robot keverék. A modellt egy olasz művész, Andrea Petrachi készítette 2010-ben. Sok újrahasznosított anyagból áll, kezdve a konyhai cuccoktól, a kamera lencséken át, mindenféle elektronikus eszközig. A robot arcát egy spanyol babáról kölcsönözték.

aiko

3. Eevaic
Az Eevaic úgy néz ki mint egy földönkívüli robot a mesékből. A fekete test, és a félig elektronikus arc elég vadul fest. Ezt a robotot is Andrea Petrachi tervezte 2010-ben. A méretei 47x16x16 cm.

eeviac

4. Konus 5003
A Konus 5003 olyan mint egy óriás, pusztító robot, melynek a kezeihez pengék vannak szerelve. Ezt a modellt nagyrészt mikroszkóp alkatrészekből építették, de található benne pár elektronikus alkatrész is. A robotot 2009-ben készítették 18x20x23 cm-es méretekkel.

konus

5. Octophille
Ez a példány nagyban hasonlít a Konus 5003-hoz. A kezei Dr. Octopus stílusban lettek kialakítva. 2009-ben készítették, de a népszerűsége töretlen. A méretei 18x20x23 cm.

octophille

6. Swhirl
Ez a robot nem olyan mint az eddigiek, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé néz ki jól. Olyan mintha egy meséből szedték volna. 3 ujja van, a mellkasán található egy szív is, és elektronikus eszközökből épült fel. Mi kell még?

swhirl

7. Slimchemist
Na ez egy igazi szörnyeteg. Olyan mintha valamelyik Transformers filmből lépett volna elő, hogy elpusztítsa a világot. Kínai stílusú arccal rendelkezik, a lábai pedig mikroszkóp alkatrészekből állnak. A 2009-ben robot karjai a terminátorra hajaznak. A méretei 31x17x12 cm.

slimchemist

Ajánlott tartalom

Döntöttek: kötelezővé válik a napelemek telepítése az épületekre

Az Európai Parlament elfogadta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az épületekre az EU tagállamaiban.