Réthelyi nem támogatja a vízlépcsők építését

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter – a Reális Zöldek Klubjának állításával szemben – nem támogatta és nem támogatja vízlépcsők építését – közölte a tárca szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a miniszter még egyetemi tanárként 1989-ben részt vett a nagymarosi vízlépcsők építése elleni tiltakozáson. Réthelyi Miklós véleménye erről miniszterként sem változott, ma sem támogatja vízlépcsők építését a Dunán. A Reális Zöldek Klub valótlanul hivatkozott  egy korábbi levelezés szövegkörnyezetéből kiemelt mondattal arra, hogy Réthelyi Miklós támogatta vízlépcső építését  – olvasható a közleményben. A Reális Zöldek Klubja május 7-én az MTI-hez küldött közleményben jelezte: felkérte Orbán Viktor miniszterelnököt arra, hogy Magyarország ne ellenezze vízlépcsők építését a Dunán, mint ahogyan ezt a Duna-stratégia keretében a magyar EU soros elnökség idején a kormány teszi. A szervezet közleménye szerint “a reális zöldek eszmeiségével és gondolkodásmódjával egyetért Fellegi Tamás a fejlesztésekért felelős miniszter és hasonlóan vélekedik Réthelyi Miklós miniszter a reális zöldek gondolkodásmódjáról”.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.