Reptéri összefogás az illegális szemét ellen

Közösen számolt fel egy illegális hulladéklerakó telepet a Budapest Airport és a XVII. kerületi önkormányzat, az önkéntes környezetvédelmi akció július 5-én kezdődött és most fejeződött be – közölte a Budapest Airport szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az elmúlt időszakban több lakossági megkeresés is érkezett a kerületi önkormányzathoz valamint a Budapest Airport környezetvédelmi és munkabiztonsági igazgatóságához. Ezekben elsősorban azt jelezték, hogy illegális hulladéklerakó hely “létesült” a repülőtér kerítése mellett, részben Rákosmente közigazgatási területén. Budapest Airport és a polgármesteri hivatal azonnal egyeztetést kezdeményezett, majd a repülőtér üzemeltetője vállalta, hogy saját költségén megtisztítja a területet a szeméttől.

A munka során közel 150 köbméter hulladék halmozódott fel. A gépek és a dolgozók a múlt pénteken fejezték be a munkát, melynek során 100 tonna illegális szemetet sikerült elszállítani a helyszínről.
A környezetvédelmi akció ezzel még nem ért véget. Az önkormányzat és a repülőtér üzemeltetője megállapodott: a takarítás befejezésével párhuzamosan több megelőző intézkedést hajtanak végre annak érdekében, hogy a hasonló környezetszennyezést a jövőben el lehessen kerülni. A megállapodás értelmében Rákosmente és a Budapest Airport  a hulladék lerakását tiltó táblákat és megfigyelő kamerákat helyez el a most megtisztított területen, valamint sorompóval zárja el a környékre vezető utat annak érdekében, hogy gépkocsival ne lehessen szemetet hordani a helyszínre.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.