Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Rekordot döntött az elektromos autó
Tudj meg többet: Elektromos autó

Rekordot döntött az elektromos autó

Sebességi rekordot döntött a Grimsel fantázianevű elektromos autó, amikor egy tesztvezetés során 1,513 másodperc alatt nulláról száz kilométeres óránkénti sebességre gyorsult. Ezzel a teljesítménnyel a Grimsel lett a a világ leggyorsabb elektromos autója. Ismét – ugyanis nem ez az első alkalom, hogy a járművel sikeresen feszegetik a határokat.

A járművet az ETH Zürich egyetem kutatói készítették. A korábbi világrekordot egy stuttgarti egyetem elektromos autója állította föl, de a Grimsel még a német kutatók 1,779 másodperc alatt százra gyorsuló autójára is rávert. A tesztvezetést a Dübendorfi Reptéren végezték június 22-én. A Grimsel tömege csupán 168 kilogramm, vagyis könnyebb, mint egy kisebb pianínó – ennyit tesz, hogy az autó testét kizárólag karbonszálas panelekből építették. A négykerék-meghajtású jármű minden kerekére 200 lóerő és 1700 newtonméter nyomaték jut.

Ajánlott tartalom

Trump enyhített az autók kibocsátási szabályain

Donald Trump amerikai elnök kormányzata jelentősen enyhíti a gépkocsik károsanyag-kibocsátásának az előző kormány által előírt korlátozását - jelentette be Elaine Chao szövetségi közlekedési miniszter kedden.