Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Rekordok a Balaton Soundon

Rekordok a Balaton Soundon

Hétfő hajnalban ért véget az igencsak változékony időjárás mellett zajló hatodik Heineken Balaton Sound, melyre a négy nap alatt összesen 108 ezren látogattak el.

A szuperpanorámás balatoni strand a világsztárok és a közönség egybehangzó véleménye szerint is “világszínvonalú” fesztiválnak adott otthont.Szikrázó napsütés és szakadó eső, teltházas koncertek és önfeledt strandolás egyaránt jellemezte az idei Heineken Balaton Soundot, ahol négy nap alatt 108 ezren vettek részt, ezzel a látogatószám 7500 fővel írta felül a tavalyi csúcsot. “A legtöbben – összesen 28000-en – a szombati napon vettek részt, ezen az estén, Paul Kalkbrenner koncertje idején a küzdőtér szinte teljesen megtelt.” – tudtuk meg a szervezőktől. Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán elmondta, hogy idén – a világszerte jellemző tendenciát követve – a Nagyszínpadra headlinerként kizárólag világsztár DJ-ket és live act-eket hívtak, ami be is vált, hiszen Avicii, David Guetta és Armin van Buuren koncertje is hatalmas sikerrel zajlott, de más helyszíneken Martin Solveigh, Carl Cox és Sven Väth show-ja is nagy tömegeket vonzott. “A fellépők egyetértettek abban, hogy a Heineken Balaton Sound ma már világszínvonalú fesztiválnak számít, amelyre meghívást kapni számukra is komoly rangot jelent.

A világsztárok közül többen már most jelezték, hogy szívesen visszatérnének Zamárdiba, így a 2013-as fesztivál szervezése máris elindult.”- mondták a főszervezők. Persze Nagyszínpad felhozatala mellett a többi helyszín is hozzájárult a teljes Sound-feeling kialakításához és volt egy világpremier is, hiszen itt mutatkozott be a világhírű Kiégő Izzók nevéhez fűződő Burn Studios Frame Array, ami nem más, mint egy három emelet magas, kristály szerkezetet idéző, töredezett felületű, különleges videó installációba épített monstre DJ-pult. A rendkívül látványos építményt lenyűgözve nézték a Soundon fellépő előadók is, így például az Egyesült Államokból érkező Animal Collective OTP színpados koncetje után itt bulizta át az éjszakát. A nyitónapi Ákos-koncertet a szakadó eső miatt – katasztrófavédelem utasítása szerint – fél óra után le kellett állítani. Bár a művész és a szervezők a koncert folytatását tervezték, az idő ezt azonban nem engedte, viszont a továbbiakban kegyesebb volt a szervezőkhöz, hiszen más koncert nem maradt el a változékony időjárás okán. A félbeszakadt Ákos-élményt pedig augusztus 7-én, a Szigeten pótolhatják be a rajongók.

A Heineken Balaton Soundon jelen lenni nemcsak a világsztárok, de a hazai hírességek számára is szinte kötelező. A fesztivál VIP-teraszán celebek: zenészek, sportolók, politikusok, közéleti személyiségek egyaránt rendszeresen megjelentek. A Heineken Balaton Sound ma már a régió egyik legjelentősebb eseménye, amelyre egyre nagyobb az érdeklődés a határainkon túlról is. Nemcsak Zamárdi környékén, de az északi parton is megtelnek a rendelkezésre álló szálláshelyek, a vendéglátó egységek pedig a megszokottnál jóval nagyobb forgalommal működnek. A vendégek jelentős része a feszivál előtt és után még további napokat a Balaton- partján tölt, így a Sound nem csak egy kihagyhatatlan parti-élmény, de komoly turisztikai és gazdasági hatással is bír.

Ajánlott tartalom

Fogy a talaj Szibériában a klímaváltozás miatt

Felerősíti a talajeróziót a klímaváltozás Szibériában.