Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Rekordmeleg volt februárban

Rekordmeleg volt februárban

Az idei februárban sokkal melegebb volt, mint amire számítottak. A Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal (NASA) friss adatai szerint februárban a globális földfelszíni átlaghőmérséklet 1,35 celsius fokkal magasabb volt, mint az 1951-1980 között mért átlag.

Ez pedig még a csúcstartó hónapot, az idei januárt is alaposan felülmúlta, az év első 31 napjának átlagos melegedése ugyanis 1,15 fok volt. A brit Guardiannek nyilatkozó szakértők szerint a NASA igazi klimatikus bombát dobott le, mert a január és február közötti hirtelen növekedés egyszerűen sokkoló hatású. Az ENSZ decemberben Párizsban tartott találkozóján 2 fokban állapították meg azt a határértéket, amely már vészhelyzetnek számít, ezért aggasztó, hogy a számok szerint nagyon gyorsan közeledünk ehhez a mutatóhoz.

-

Ajánlott tartalom

Betétdíjas üvegvisszaváltó rendszer jöhet?

A betétdíjas üvegvisszaváltási rendszer bevezetésének lehetőségéről szóló kutatás eredménye szerint a megkérdezettek jelentős része a visszaváltó automaták elhelyezését támogatja, melyeket elsősorban nagyáruházakban látnának szívesen - hangzott el hétfőn a veszprémi Pannon Egyetemen a kutatás eredményeit bemutató rendezvényen.