Rejtélyes delfinpusztulás

Mintegy harminc delfintetemet találtak a Fekete-tengerben a dél-oroszországi Bolsoj Utris-félsziget közelében – közölte kedden a természeti erőforrások és környezetvédelem minisztériuma.

Mintegy húsz elpusztult delfint búvárok fedeztek fel hatvan méter mélyen. A tárca szerint további tetemekre a félsziget partján, öt másikra pedig 5-7 méteres mélységben bukkantak rá. Az elhullott állatok védett barna delfinek voltak, amelyek főként a Krím-félsziget part menti vizeiben élnek. “A delfinek testén sérülések és daganatokra emlékeztető kinövések láthatók” – közölte a Tvoj Gyeny című napilappal Viktor Droganics búvár. Szakértők szerint a tengeri emlősök halászok áldozatai lehettek, akik uszonyukért megcsonkítják őket, amikor belegabalyodnak a hálójukba. A helyi ügyészség bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

Ajánlott tartalom

Fát ültettek a ferencvárosi labdarúgók a Budakeszi Vadasparkban

Környezetvédelmi akció keretében fa- és cserjeültetésen vettek részt csütörtökön a Ferencváros labdarúgói - Botka Endre, Dibusz Dénes és Varga Barnabás -, a klub utánpótláskorú játékosai, illetve a kezdeményező cég több képviselője a Budakeszi Vadasparkban.