Régi játékokból orvosi eszközök

A régi játékok ritkán kapnak az élettől második esélyt. A legtöbbet kidobják egy pillanat alatt. Jose Gomez-Marquez az MIT-ről viszont ezeket a régi játékokat használja, hogy orvosi eszközöket alkosson belőlük, melyekkel a cukorbetegségtől kezdve a trópusi lázon át szinte minden kezelhető.

Ez egy olcsó megoldást jelent, ami ráadásul már meglévő termékeket használ fel. A CNET jelentése szerint „ Azzal, hogy mindennapi dolgokat, például Legot és bicikli pumpát át lehet alakítani drága orvosi eszközökké, rengeteg életet lehet alacsony költségek mellett megmenteni.” Gomez-Marquez, a CNET-nél tett látogatása során elmondta, hogy „ A legtöbb eszköz, amit a fejlődő orszgoknak adományoznak nem jók semmire, ugyanis nem állják meg a helyüket abban a környezetben. Land Rover színtű eszközöket kellene küldenünk ezeknek az országoknak, ehelyett mi Ferrari szintűt küldünk.” Gomez-Marquez és csapata bámulatos dolgokat képes mindennapi eszközökből alkotni. Kifejlesztettek egy eszközt az asztmás betegeknek, amit bicikli pumpa működtet. És ez még nem minden. Képesek 93.500.000 forint értékű eszközöket alkotni csupán 2.000 forintból.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.