Reggelivel várták a kerékpárosokat országszerte

Reggelivel várták kedden a kerékpárosokat országszerte a Bringázz a munkába! (Bam!) kampány részeként: a kínálatban egyebek mellett péksütemény és gyümölcslé szerepelt.

Budapesten a Batthyány téren, az Akváriumnál, a Gellért téren, a Szentlélek téren, Újpesten, a Váci út és a Bulcsú utca sarkán, a Szegedi út és Béke út találkozásánál, a Múzeum körúton, a Pázmány Péter sétányon és a Népligetben várták a kerékpárral érkezőket gyümölccsel, üdítővel, péksüteményekkel, kakaós csigával. Több vidéki nagyváros is csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük Esztergom, Érd, Győr, Pécs, Debrecen és Szeged. Kecskeméten uzsonnát készítettek a bicikliseknek, Sopronban pedig május 2-án tartják a bringás reggelit. Az immár hagyományos bringásreggelit idén minden eddiginél több helyen rendezték meg, ebben nagy szerepük volt a helyi önkormányzatoknak, támogatóknak és vállalatoknak. A legtöbb fővárosi és vidéki helyszínen a Magyar Kerékpárosklub aktivistái vállalták a szervezést. A reggelik osztásába számos európai város önkormányzatától, szervezetétől érkezett vendég is bekapcsolódott. A kerékpáros közlekedés népszerűsítésével kapcsolatos nemzetközi konferencia külföldi résztvevői a Batthyány téri központi rendezvényen segítették az önkéntesek munkáját – közölte a Magyar Kerékpárosklub kedden az MTI-vel.

A Bringázz a munkába! kampány április 11-i kezdete óta a regisztrált résztvevők száma 5200 fő fölé emelkedett, akik több mint 378 ezer kilométer megtételével 70 ezer kilogramm szén-dioxidtól óvták meg Földet. A Bam! idei fő üzenete a munkáltatóknak, vállalatoknak szól: tegyenek meg mindent azért, hogy egyre többen menjenek munkába kerékpárral. Ezért számukra külön versenyt is hirdettek, amelyre eddig 1910 vállalat regisztrált.

BAM

p

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.