Program a graffitimentes Pécsért

Több száz iskolás vett részt egy pécsi alapítvány programjában, a fiatalok a szervezet falfirkák elleni tevékenységét ismerhették meg.

Szőke Attiláné, a Magyar Iparszövetség Oktatási Központ A hátrányos helyzetű emberekért alapítványának elnöke a projekt keddi záró rendezvényén Pécsen az MTI-nek elmondta: szervezetük 2005-ös megalakulása óta elkötelezett a falfirkamentes belvárosért, és oktatják is graffitik szakszerű eltávolítását. A kedden zárult két és fél hónapos projekt célja a megelőzés volt, a programba a leggyakoribb elkövetőnek számító felső tagozatos általános iskolásokat vonták be. Elkészítettek egy játékfilmet, amelynek főszereplői általános iskolások, a film azt üzeni, hogy a falfirka zavarja az embereket és rongálja a környezetet. Az alapítvány vezetője azt szeretné, ha a kisfilmmel, amelyet minden pécsi általános iskolának megküldtek, osztályfőnöki órákon minden diák megismerkedhetne. A filmet bemutató fórumokon a szervezőkön kívül rendőrök is részt vettek.    

 

A Városközponti Általános Iskola tagintézményeiben úgynevezett falfirkamentes szakköröket szerveztek. A foglalkozásokon az alapítvány szakemberei tanították meg a gyerekeket a graffitik eltávolítására, akik saját iskoláik falfirkáit el is tüntették. Szőke Attiláné abban bízik, hogy a programban részt vevő gyermekek hosszú távon partnereik lesznek. Az oktatási központ alapítványa a Városközponti Általános Iskolával és a pécsi rendőrkapitánysággal működött együtt. A programot támogató Belügyminisztérium és az Országos Bűnmegelőzési Bizottság 3,4 millió forintot biztosított a projektre, az alapítvány önrésze 380 ezer forint volt.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.