Privát farm + akvárium + napenergia = csillagos ötös

Olyan ez, mint egy tudományos-fantasztikus álom: a teljesen integrált, zártláncú „mikrogazdaság”. Mindezt megkapjuk az Inka Curve-vel, a függőleges minifarmmal, amelyben növényeket, füvet, gyümölcsöket vagy zöldségeket lehet termeszteni.

Az akváriumnak szüksége van tisztításra és levegőztetőre, és nyilván a farmnak is szüksége van öntözésre, amelyhez energiára van szükség – ezt pedig az akkumulátor részen található szélturbinák és napelemek szolgáltatják.

A halürülék tápanyagokat ad a kertnek. A baktériumok segítik lebontani a tápanyagokat és tisztítják a vizet, így azt vissza lehet juttatni az akváriumba, egy kiegyensúlyozott étrendet,  fehérje-és zöldségféléket garantál, emellett hihetetlenül kis helyet foglal. Az alkotók azt mondják, ez egy olyan álom, amely lehetővé teszi számunkra, hogy soha ne kelljen többet élelmiszert vásárolnunk.

A Sun Curve képes elég energiát tárolni ahhoz, hogy működtethető legyen a beépített vízszivattyú és ultraibolya-szűrő, vagy akár laptopunk, vagy mobiltelefonunk. A modellt eredetileg azért tervezték, hogy támogassa az orvosi klinikákat.

Nincs pénzed a halas rendszerre nap-, és szélenergiával? A gyártó 300 dollárért árusít alapmodellt is, mindennel felszerelve, amire szükséged lehet. Bővebb infó az Inka Biospheric Systems honlapján: http://inka.fm/

Ajánlott tartalom

Percek alatt telepíthető napelemes rendszer? Piacra dobták!

Már árulják a 10 perc alatt telepíthető erkélynapelemes rendszert.