Praktikusabb lesz a hidrogénautó

Tovább fejleszti üzemanyagcellás szabadidőjárművét a Hyundai; a frissülő Tucson FCV 30 százalékkal messzebb jut majd el egy tank hidrogénnel.

A japán Nikkei üzleti kiadvány jelentése szerint hamarosan megérkezik a Hyundai Tucson FCV (üzemanyagcellás gépkocsi; képeinken a jelenlegi modell) második generációja; az újonc a mostani 426 helyett akár 560 kilométert tud majd megtenni két feltöltés között. Egyetlen jelenlegi üzemanyagcellás gépkocsi sem rendelkezik ekkora hatótávolsággal. Az újdonság 2018 januárjában jelenhet meg, pont időben, hogy hivatalos járműként támogassa a szöuli téli olimpiai játékokat. Ennél is izgalmasabb azonban az a hír, hogy állítólag az új generációs modell nem is Tucson lesz: bizonyos értesülések szerint friss hidrogén alapú platformot tervez a Hyundai, és erre húzza fel a következő modellt, írja a vezess.hu.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.