Pontverseny az élhetőbb Londonért az olimpia idején

Hűségpontokat és vásárlási kedvezményeket lehet szerezni Londonban az olimpiai idején, ha valaki hajlandó útvonalat módosítani a közlekedési dugók enyhítése érdekében, vagy pedig környezetbarát közlekedési eszközöket választ. (Aiolus News)

A Recycle kezdeményezése nyomán összesen 10 millió pontot osztanak ki azok, akik élhetőbbé teszik a közlekedést az olimpia helyszíneinek környékén. Az ötlet egy okostelefontól indult el, amely bonus pontokkal és ebből adódó árkedvezményekkel jutalmazza azokat az előfizetőit, akik London szennyezésének csökkentése érdekében gyalog vagy kerékpáron közlekednek. Az új akcióhoz azonban nincs szükség telefonos kapcsolatra, elég csatlakozni a RecycleBank Facebook-oldalára. A vállalásoknak nagy választéka áll rendelkezésre: lehet távmunkát végezni, amely nem növeli sem a légszennyezést, sem a forgalmat, a vásárlásokat helyben végezni, amellyel egyúttal a helyi kereskedelmet támogatják, vagy pedig kerékpáron, esetleg gyalog munkába menni. Minden egyes vállalás után 10 pont jár, amelyek beválthatók a RecycleBank márkajelzéssel ellátott boltokban.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.