Pollenhelyzet – Több allergén növény okozhat tüneteket a következő napokban

Várhatóan ismét emelkedik a pollenkoncentráció a következő napokban- közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet előrejelzése szerint a pázsitfüvek és a csalánfélék virágporának mennyisége elérheti a tüneteket okozó közepes, helyenként a magas szintet. A kültéri allergén gombák koncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, de helyenként elérheti a nagyon magas szintet is.

Az útifű és a hárs pollenje viszont valószínűleg csak alacsony koncentrációt ér el. A lórom, a libatopfélék, a kender, illetve az üröm virágporából is csak egy-egy szem fordul elő a levegőben, pollenkoncentrációjuk a hétvégén is várhatóan alacsony marad, nem éri el a tüneteket okozó szintet – írta az ÁNTSZ.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.