Pőcze Orsolya váltja Olajos Pétert

December elsejétől Pőcze Orsolya, a tárca korábbi főosztályvezetője lett Olajos Péter utódja a klímapolitikai helyettes államtitkári poszton.

A miniszterelnök a nemzeti fejlesztési miniszter javaslatára 2011. december 1-jei hatállyal Pőcze Orsolyát nevezte ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fenntartható energiagazdálkodásért és klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárának. Az NFM mai közleménye szerint az energiajoggal foglalkozó Pőcze Orsolya 2009-ban került a tárca jogelődjéhez, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumhoz, ahol az energiagazdálkodási és szabályozási főosztályon, majd 2010-től az NFM főosztályvezetőjeként dolgozott. Olajos Pétert, az NFM zöldgazdaság-fejlesztésért és klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárát november 15-i hatállyal mentette fel tisztségéből a fejlesztési miniszter, Bencsik János energiaügyekért felelős államtitkár későbbi indoklása szerint a megújuló alapon termelt áram új támogatási rendszerének (metár) késése miatt. Olajos később cáfolta az államtitkár megjegyzéseit. A Nemzeti Fejlsztési Minisztérium felsővezetéséből az utóbbi időben sorra távoznak az emberek, elmegy Bencsik János energetikáért felelős államtitkár, aki a kormánypárt frakcióvezetőjével, Lázár Jánossal keveredett személyességbe torkolló összetűzésbe.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.