Pénzből készül az autóalkatrész

A szója, a kókusz, a használt farmer, a gyapjú és a cukor után eljött az ideje az elhasznált bankjegynek is. A Ford egy reciklálási program keretében vezeti be az új alapanyagot.

A társaság elképzelése, hogy az USA-ban a bankjegyeknek azt a hatalmas áramlását, amelynek során hulladékká válnak, hasznosítani lehet például, a gépkocsik belső berendezésére. (Aiolus News) Már el is készültek az első prototípusok, a reciklált bankókból készült kartámaszok, amelyeknél még azt is tesztelték, hogy nem maradtak-e bennük nem kompatibilis anyagok. „A bankjegyekből nyert anyag teljesen megfelelő, mivel rostokká változtatásuk olyan magas hőmérsékleten történik, ami biztosítja az idegen részecskék megsemmisülését” – mondták a Fordnál, ahol meg vannak győződve arról, hogy az alternatív anyagok kutatása elkerülhetetlenül szükségessé válik, mivel az olajárak tovább növekednek és a hagyományos anyagok minden nappal drágábbak lesznek.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.