Pelletgyártási konferencia

Az elmúlt évek során rohamosan megnőtt a fapellet gyártás, Németországban és külföldön egyaránt. Amíg Németország fedezni tudja saját pellet szükségletét hazai termeléssel, addig más országok, mint például Hollandia, Belgium, Dánia, Svédország és Olaszország, importálni kénytelen.

Így a nemzetközi fapellet piaca folyamatosan bővül. Az európai piacra betörni vágyó új pellet gyárak létesültek Kanadában, Oroszországban, Dél-Afrikában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban.
Az iparág nemzetközivé válása egyre átfogóbbá teszi a piaci követelményeket, ezért harmonizált szabványok kidolgozása és nemzetközi hálózatok kiépítése vált szükségessé. Evégett nyolc európai ország egyesületi képviselője 2010 július hónap elsején megalapította az Európai Pellet Tanácsot (EPC). Célja, hogy elősegítse a nemzetközi ipari hálózat kiépítését, és javítsa a politikai keretfeltételeket Európában. Az EPC Brüsszelben képviseli az európai fapellet ipart. Az ENplus tanúsítási rendszer bevezetésén dolgozik, hogy biztosítsa a tüzelőanyag minőségét Európa-szerte.
A vállalatok számára szükségesek a műszaki és gazdasági ismeretek ahhoz, hogy életképes döntést hozhassanak az egyre növekvő nemzetközi piacon. Csak azok a vállalatok képesek megfelelő stratégiai lépéseket tenni, amelyek tisztában vannak a jelenlegi piacgazdasági helyzettel. A Stuttgartban 2010. szeptember hónap 7-8-án megrendezésre kerülő 10. pelletgyártási konferencia a legmegfelelőbb alkalom a jelenlegi nemzetközi pelletipari fejlesztés megismerésére és a szükséges politikai keretrendszer helyzetének a megvitatására.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.