Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Passzívházak könyvbe öntve
Tudj meg többet: Passzívház

Passzívházak könyvbe öntve

Adolf W. Sommer Passzívházak című könyvének magyar kiadását Szentmihályi-Nagy István a kiadó, Passzívházak Mindenkinek Kft. ügyvezetője mutatta be.

Ertsey Attila, építész, a Magyar Építész Kamara alelnöke bevezetőjében elmondta, ma már mindenki tisztában van az energia fontosságával, azonban hamarosan az ivóvíz még nagyobb jelentőséggel fog bírni, mint ahogy a termőföld, a humusz is. Ma már hazánkban is elkezdődött a sivatagosodás az Alföldön. Kiemelte: nem csak a termőföld tulajdonáról kell már beszélni, hanem annak fizikai védelméről, a komposztálásról is. Az épületek esetében pedig kiemelt fontosságú, hogy teljes életciklusra vizsgáljuk, és ne csak az energiára, hanem a vízre és a természetes építőanyagok használatára is figyeljünk. Hozzátette akkor következik majd be változás, amikor az autonóm házak, autonóm falvak és kistérségek mozaikszerűn borítják be hazánkat.

A könyvet Szentmihályi-Nagy István a kiadó, Passzívházak Mindenkinek Kft. ügyvezetője ismertette. Elmondta, a szerző, Adolf W. Sommer gyakorlott passzívház-építő, aki az elméleti alapok mellett számos gyakorlati példával segíti a passzívházak tervezőit, kivitelezőt. Hozzátette, reméli a következő kiadást számos hazai példa fogja színesíteni.

Ajánlott tartalom

Színesek lesznek a jövő napelemei?

Hollandia alkalmazott tudományos kutatásokkal foglalkozó szervezete (Organisation for Applied Scientific Research, TNO) 2014 óta foglalkozik különböző innovatív napelem panelek vizsgálatával, többek között különböző BIPV modulok tesztelésével, amelyet saját SolarBEAT vizsgálati létesítményében végez, az Eindhoven-i Műszaki Egyetemen.