Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Passzívházak és energiahatékony épületek konferencia Budapesten
Tudj meg többet: Passzívház

Passzívházak és energiahatékony épületek konferencia Budapesten

Hatodik alkalommal rendezik meg Budapesten november 25-én a Passzívházak és energiahatékony épületek szakmai konferenciát a szakmai támogatásával – közölte a Passzívház Magyarország Egyesület az MTI-vel.

A szakmai eszmecserét 2009 februárjában rendezték meg először, ezen a konferencián adták át az első magyar – Szadán megépült – passzívház minősítési tanúsítványát. A hagyományokat követve a mostani konferencián is új magyar passzívházakat, energiahatékony épületeket ismertetnek a tervezők, emellett gyártók és forgalmazók is bemutatják innovatív termékeiket, passzívház-komponenseiket. A tájékoztatás szerint a passzívház-technológia jelenleg az energiahatékony és fenntartható építés csúcstechnológiáját képviseli. A passzívházak a hagyományos építési technológiával létesült épületek energiamennyiségének a töredékét igénylik. Kivitelezésük nem feltétlenül igényel többletköltséget a hagyományos építési metódus költségeihez viszonyítva.

A konferencia célcsoportja: építészek, épületgépészek, szakági mérnökök, egyetemi hallgatók, építőanyag gyártók és forgalmazók, építőipari cégek, kivitelezők, de a rendezvény nem csak a szakmának szól. A gyakorlati tapasztalatok ismertetése révén az előadók hasznos információkkal szolgálhatnak a potenciális építtetők, a közintézmények fenntartói, az ingatlanfejlesztők és beruházók számára is.  A tanácskozást megelőzően nyílt napokat rendeznek, jó néhány magyarországi passzívház kinyit a látogatók előtt – tájékoztatott a szakmai szervezet.

Ajánlott tartalom

Az amerikai Ohio államban bezárnak egy lezárt atomerőműhöz közel fekvő iskolát

Az amerikai Ohio államban bezárnak egy már lezárt atomerőműhöz közel fekvő iskolát, mert az intézményben, illetve annak közelében radioaktív anyagokat észleltek.