Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Passzívház is készíthető fújható cellulózszigeteléssel
Tudj meg többet: Passzívház

Passzívház is készíthető fújható cellulózszigeteléssel

Az újrahasznosított újságpapírból készülő és kizárólag természetes védőanyagokat tartalmazó, fújható Thermofloc cellulózszigetelés olyan öko hőszigetelőanyag, amely gyorsan, hulladék nélkül és hőhídmentesen építhető be még a nehezen hozzáférhető épületszerkezetekbe is.

A Thermofloc nagyszerűen együttműködik a természetes építőanyagokkal (fa, vályog stb.), kölcsönösen hozzájárul egymás kedvező tulajdonságainak érvényesüléséhez. Hasonló páraszabályozó képességük miatt felveszik a levegő felesleges páramennyiségét, majd később leadják, az emberi szervezet számára ideális páratartalmat kialakítva az épületben, írja az epitesimegoldasok.hu.

Környezetbarát és egészséges

A Felföldi Kft. által forgalmazott osztrák Thermofloc cellulózszigetelés tisztított, újrahasznosított újságpapírból készül, és az első olyan szigetelőanyag Európában, amelyik megkapta a több mint száz tagot tömörítő Natureplus tanúsítványát ökológiai, technológia és egészségtudatos jellemzői miatt.

A szigetelés alapanyaga szintetikus anyagoktól mentes, és megújuló forrásból származik. 1 m3 előállítása 5 Wh energiát igényel, ami töredéke a hagyományos anyagok előállításához szükséges energiamennyiségnek. A száz százalékban újrahasznosítható, komposztálható cellulóz szigetelőanyagban nincs semmilyen egészségre káros vagy bizonytalan hatású adalékanyag, például formaldehid. Gyártása során nem képződnek mérgező gázok, használatakor nem keletkezik por, és nincsenek benne olyan elemi szálak sem, amelyek belélegezve károsíthatják a tüdőt. A benne lévő természetes favédő anyagok miatt nem gombásodik, rovarok és rágcsálók nem károsítják.

Tetőbe, falba, födémre és padlózatba

Magyarországon több ezer, Európában pedig több tízezer épületben van cellulóz hőszigetelés a falakban, az aljzatban vagy a tetőben.
A Thermofloc új épületeknél és felújításoknál egyaránt használható hő- és hangszigetelésre. Tetőfelújításnál vagy utólagos szigetelésnél szerkezettől függően bontás nélkül is beépíthető. Födémekre és aljzatokra a teríthető szigetelőpellet is alkalmas.

A Thermofloc cellulózszigetelés hővezetési tényezője 0,039 W/mK. Nemcsak télen, hanem nyáron is szigetel – nagy hőtároló képessége és alacsony hővezetési tényezője megakadályozza, hogy az épület túlságosan felmelegedjen.

Tűzgátló hatása kiváló, amint azt az ÉMI Kht. szentendrei laborjában 10 cm vastagságú fa vázszerkezetbe befújt Thermofloc szigetelés vizsgálata is bizonyítja: a fal külső oldalának hőmérséklete a körülbelül 1000 °C-os kemencetér-hőmérséklet ellenére egy óra múlva is csak 2 °C-ot emelkedett!

Ajánlott tartalom

Van egy jó hírünk, ha napelemet telepítene Pest megyében

Van remény rá, hogy a jövőben újra pályázhatnak kedvezményes hitelre a napelemet tervező Pest megyeiek az MFB Pontokon.