Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Passzívház

Rovatok » Energiagazdálkodás » Takarékoskodás

Passzívház hordóból

forrás: AiolusNews/Energiacentrum.com
Megjelenés: 2012.04.14., 11:18   Utolsó módosítás: 2012.04.14., 11:18

A londoni Birds Portchmouth Russum Architects csapata által épített Downley House egy régi ház mellé, és egyben annak romjaiból épített menedék.

Az angliai Hampshire-ben, South Downs dombjai közt fekszik az épület, mely olyan helyi alapanyagokból épült, mint például a tölgyfa és a kőzet. A tulajdonosok borszakértők, és a nemes ital, valamint a hordó iránti szeretetük könnyedén tetten érhető a házon. (Aiolus News) A gyönyörű nemzeti parkok övezte idilli tájon elhelyezkedő Downley House egy öreg kőház alapjaira épült. Az ügyfelek egy nyugalmas, mégis játékos környezetet szerettek volna elérni természetes textúrák, és anyagok felhasználásával. Az organikus formák, és természetes helyi alapanyagok, mint például a Purbeck kő, a Wealden homokkő, és a tölgyfa burkolat kívülről és belülről is élvezhetők.

A belső levegő-keringés a falak mentén, és a lépcsőn keresztül halad egészen egy régi kőfalig, melyre az ebédlőből is rálátni. Az íves dongaboltozat alacsony szén-dioxid kibocsátású kereszt-laminált tölgyfából készült, energiatakarékos szigeteléssel borítva. Egy, a vadvirágos rét alatt elhelyezkedő szivattyúnak köszönhetően a Downley House a föld alól kapja a fűtést, míg a zöld tető kiváló tér a helyi élővilág számára, valamint gyönyörű környezetet is biztosít.


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 28. vasárnap
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Ha az összes hűtőgép "A" energiacimkéjű lenne 29,6millió kg-val kevesebb CO2 szabadulna fel évente

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés