Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Passzívház hordóból
Tudj meg többet: Passzívház
index

Passzívház hordóból

A londoni Birds Portchmouth Russum Architects csapata által épített Downley House egy régi ház mellé, és egyben annak romjaiból épített menedék.

Az angliai Hampshire-ben, South Downs dombjai közt fekszik az épület, mely olyan helyi alapanyagokból épült, mint például a tölgyfa és a kőzet. A tulajdonosok borszakértők, és a nemes ital, valamint a hordó iránti szeretetük könnyedén tetten érhető a házon. (Aiolus News) A gyönyörű nemzeti parkok övezte idilli tájon elhelyezkedő Downley House egy öreg kőház alapjaira épült. Az ügyfelek egy nyugalmas, mégis játékos környezetet szerettek volna elérni természetes textúrák, és anyagok felhasználásával. Az organikus formák, és természetes helyi alapanyagok, mint például a Purbeck kő, a Wealden homokkő, és a tölgyfa burkolat kívülről és belülről is élvezhetők.

A belső levegő-keringés a falak mentén, és a lépcsőn keresztül halad egészen egy régi kőfalig, melyre az ebédlőből is rálátni. Az íves dongaboltozat alacsony szén-dioxid kibocsátású kereszt-laminált tölgyfából készült, energiatakarékos szigeteléssel borítva. Egy, a vadvirágos rét alatt elhelyezkedő szivattyúnak köszönhetően a Downley House a föld alól kapja a fűtést, míg a zöld tető kiváló tér a helyi élővilág számára, valamint gyönyörű környezetet is biztosít.

Ajánlott tartalom

index

Napelem, szigetelés – indul a pénzosztás, le ne maradj róla!

Két uniós program jelent meg pénteken, a magyar lakosság számára összesen 115 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre kölcsön formájában a lakóépületek energetikai korszerűsítésére - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.