Párizsi klímacsúcs – Geofizikus: látszatmegállapodás született

A párizsi klímacsúcson látszatmegállapodás született – mondta Szarka László Csaba geofizikus csütörtökön az M1 aktuális műsorában.

Nincs lényegi különbség a hágai kudarc és a mostani siker között, mert “egy teljesen látszatmegállapodás született” – fogalmazott Szarka László Csaba, aki szerint ha csak a szén-dioxidra koncentrálnak, akkor esélyük sincs a politikusoknak arra, hogy az összetett környezeti problémát reálisan megközelítsék.

Azt mondta, gyakorlatilag arról van szó, hogy “kinőttük a Földet”. Azonnal kellene cselekedni, sokkal közvetlenebb ok-okozati összefüggéseket kellene kutatni és megfogalmazni – hangsúlyozta a geofizikus.

A globális fogyasztói mentalitást kellene megváltoztatni; az az életszínvonal, amit a fejlett nyugati világ kialakított magának, és amihez egyre többen kívánnak csatlakozni, hosszútávon fenntarthatatlan – jelentette ki.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.