Papír tárgyakat alkot régi könyvekből a különc művész

Attól függetlenül, hogy mit mondanak a szüleid, a könyvek nem mindig csak olvasásra jók. Jennifer Collier gyűjt mindenféle újságot, magazint, könyvet, térképet, hogy mindennapi tárgyakat alkosson belőlük.

Több éves tapasztalattal a háta mögött, Collier olyan mindennapi tárgyakat képes csak papírból előállítani, mint varrógépeket, vagy lámpásokat. A procedúra első lépése, az ihlet. Colliernek általában elég egy vers vagy egy idézet, hogy ötleteket kapjon új dizájnokhoz. Collier alkotásai egytől egyig különlegesek, és sokszor a csomagoló anyagok szolgáltatják az inspirációt. A kamerákat térképekből és képeslapokból készíti, az utazásokat jelképezve, az írógépeket pedig irodalmi alkotásokból állítja össze. Collier cipőket, ruhákat, és egyéb kiegészítőket is készít varrott papírból. Persze ezek nem használhatóak, de felhívják a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára, és arra, hogy mit dobunk el, és mit értékeljünk. Szeret törékeny anyagokkal is dolgozni, hogy valami újat alkosson. Colliernek voltak kiállításai szinte mindenhol az Egyesült Királyságban, és számos magazinban szerepelt, mint az Elle Decorationben, a Living Etc.-ben, a Marie Claireben, Country Livingben, de ennek ellenére nem felejtette el honnan jött. Vannak műhelyei művelődési házakban és egészségügyi központokban. Ezek a műhelyek lehetőséget adnak helyi tehetségeknek, hogy kiállítsák az alkotásaikat.

írógép

varrógép

cipő

fényképező

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.