Ozone Zöld-díj 2013

Az OzoneNetwork tévé, Magyarország legnézettebb közösségi csatornája, idén is keresi a legjobb, legérdekesebb vagy legapróbb olyan ötleteket, amelyek már megvalósultak és hozzájárulnak a környezetünk megóvásához. A kis-, közép-, és nagyvállalatok mellett civilek és újságírók is pályázhatnak a díjra. Minden részlet elérhető a www.ozonenetwork.hu oldalon.

Az OzoneNetwork már 1,9 millió háztartásban nézhető. A csatorna tematikájában fontos szerepet kap a klíma,- és környezetvédelem. Az OzoneNetwork azonban nem csak környezetbarátnak akar látszani, hanem az is. A televízió munkatársai közül ugyanis sokan rendkívül tudatos, környezetbarát életet élnek – mondja Pálmai L. Ákos az Origo Zrt. programigazgatója.

A kiváló nézettségi adatokat elérő napi vélemény-, és vitaműsoruk az „Egyenlítő” műsorvezetője, Rideg Richárd és a stáb nagy része például bringával jár dolgozni. A kerekezés nem csak egészséges, de környezetbarát közlekedési megoldás is. A csatorna székhelyét olyan irodaházban alakították ki, ahol a fűtést-hűtést alternatív megoldásokkal tették környezetkímélővé. A műsorgyártás folyamatából pedig szinte teljesen száműzték a papír felhasználását, ezzel is csökkentik a papírgyártás során keletkező környezetterhelést.

Az Ozone Zöld-díj, idén 4. alkalommal kerül átadásra a novemberi Fenntarthatósági Csúcson. A díj odaítéléséről ebben az évben is a Magyar Klímatanács tagjai döntenek. Jelentkezési határidő: 2013. november 11.

Pályázati felhívás:

Az Ozone Zöld-díj célja

Környezettudatos megoldások népszerűsítése és a fenntartható fejlődés fontosságának tudatosítása.

Kik pályázhatnak?

1. kis-, közép- és nagyvállalatok

2. civilek

3. civil szervezetek

4. újságírók

Hogyan kell jelentkezni?

A pályázati anyagokat e-mailben várjuk az info@ozonenetwork.hu címen. A levél az alábbiakat tartalmazza:

Vállalatok pályázatánál:

Maximum 1500 karakter terjedelmű leírást, fotókat esetleg videó linket a megvalósított környezetvédelmi beruházásról, újításról.

Civilek pályázatánál:

Maximum 1500 karakter terjedelmű leírást, fotókat, esetleg videó linkeket az otthon vagy a ház környékén megvalósított környezetvédelmi ötletről, újításról.

Civil szervezetek pályázatánál:

Maximum 1500 karakter terjedelmű leírást, fotókat esetleg videó linket a megvalósított környezetvédelmi projektről.

Újságírók pályázatánál:

A 2013.01.01. után megjelent írás linkjét, nyomtatott anyag esetén a cikk fénymásolatát pdf formátumban.

Ajánlott tartalom

Letették a Duna-parti városnegyed-fejlesztésének az alapkövét

Több mint 400 milliárd forintból épül fel a Marina City, a főváros új, Duna-parti városnegyede, amelyet a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia fejleszt, a beruházás alapkövét szerdán tették le.