Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Otthagyta a munkahelyét, hogy hónapokig szemetet szedjen a Tisza-tónál
Tudj meg többet: Szelektív hulladék

Otthagyta a munkahelyét, hogy hónapokig szemetet szedjen a Tisza-tónál

Kigyógyult szenvedélybetegségéből, és talált magának egy új, hasznos szenvedélyt.

A harminckét éves Párdy Bence korábban felszolgálóként dolgozott, de miután kigyógyult szenvedélybetegségéből, elhatározta, hogy szemétszedésbe kezd a Tisza-tó árterében. Július elején a fővárosból egy tiszafüredi kempingbe költözött, ahol eleinte egy sátorban lakott, később pedig beköltözött egy lakókocsiba. A kezdetekben megtakarításaiból fedezte kiadásait, majd adománygyűjtésbe kezdett a közösségi médiában. Munkáját a tél elmúltával jövőre is szeretné folytatni az ország súlyosan szennyezett ártereiben. Idáig több mint 440 zsáknyi szemetet gyűjtött össze. Tevékenységével szeretne a környezetszennyezés okozta károkon enyhíteni, valamint példát mutatni másoknak, írta a player.hu.

 

 

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Ajánlott tartalom

Megvan mely műanyagokat tiltja be a kormány

Nagy mennyiségben fordulnak elő a piacon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) javaslata szerint betiltandó, egyszerhasználatos műanyagtermékek - mondta Boros Anita, a szaktárca építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.