Ősztől itthon is beindul a zöldhitel – videó

A bankok is kezdik felismerni a környezettudatosság fontosságát, ami egyébként pénzügyekben is különösen jól mérhető. Ősszel jön a zöldhitel, ami komoly segítséget nyújthat az ingatlanok energiatakarékosságának növelésében is.

[media id=57 width=342 height=240]

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Nincs hozzászólás

  1. ha valakinek nincs 3 milliója önerőben. akkor mi van?
    márpedig ma pont annak a rétegnek nincs, akinek igazán szüksége lenne a spórolásra.
    Ha pedig van 3 milliója, akkor nem vesz fel még hármat, mert ahol három milla van, ott “hat” is akad:)
    Már megint nem gondolnak a szegény emberekre,akik még a havi rezsijüket sem tudják kifizetni, nem hogy alternativ felujitásban gondolkodjanak!!!!!!!!!!!!!!
    Ezek az emberek hol élnek?????????????:)

  2. sustainable_energy

    Zera13:

    Van kombi-hitel lehetőség, amely jelenleg a zöld-beruházások legjobb finanszírozási megoldása. A kombi-hitel, az lakáselőtakarékossági szerződéssel kombinált kölcsön, ahol a bank felé a kamat+kezelési költséget fizeted, a lakástakarékpénztárba pedig a tőkerészt törleszted, ami ha kifut, beletörlesztik a fennmaradó hiteltőkeállományba. Ha pedig nincs 3 millió önerőd, akkor is ad jelzálogfedezetre a bank kölcsönt. Nem szabad elfelejteni, hogy a gáz és áram foyasztó ára folyamatosan növekvő tendenciát mutat, a reálkeresetek viszont csökkenek vagy stagnálnak. Viszonylag alacsony megtérülési idő jellemzi ezeket a beruházásokat, amelyek egy idő múlva már pénzt termelnek a háztartásnak. Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy az ilyen típusú beruházásokat csak komplex formában (nyílászárócsere, hőszigetelés, hőszivattyú, napkollektor) érdemes elvégezni, hiszen véleményem szerint csak így érhető el számottevő megtakarítás.

    üdv