Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Ősszel ezerhétszáz fát ültet a Főkert

Ősszel ezerhétszáz fát ültet a Főkert

Rekordszámú, mintegy ezerhétszáz fát ültet budapesti közterületekre ősszel a Főkert Nonprofit Zrt. – közölte a cég pénteken az MTI-vel.

A korábbi őszi faültetések mértékét messze felülmúlva idén 1653 fát ültet el a Főkert, ezzel több mint 120 faültetésre vonatkozó lakossági kérést teljesít, és mintegy 145 helyen pótolja a főváros területén a hiányzó fákat. Budapest húsz kerületének 62 utcájában ültetnek 18 féle várostűrő fafajt, és 1127 jelenleg üres fahelyet is beültetnek – írták.
Az őszi faültetési programban a Főkert 75 magas kőrist ültet a II. kerületi Hűvösvölgyi útra, több mint 50 juharfát a Hungária körút X. kerületi szakaszára, 70 facsemete kerül a XIV. kerületi Nagy Lajos király útjára. A IV. kerületi Fóti útra 77 gömbakácot ültetnek, a Kőbányai út VIII. és X. kerületi szakaszára pedig 50 gömbkőrist.
Teljesen megújul a Városligeti fasor, ahová csaknem 170 vadgesztenyefa kerül, valamint a Gyömrői út és a Ferihegyi gyorsforgalmi út is, ahová 130 újonnan ültetett fa kerül. A Főkert az Andrássy út kiszáradt fáit is pótolja 29 magas kőris elültetésével.

Ajánlott tartalom

500 szárazföldi állatfaj kipusztul 20 éven belül

A vadállat-kereskedelem és más emberi tevékenységek hatásai felgyorsították a szárazföldi gerincesek kipusztulásának folyamatát: több száz faj már kihalt és jóval több áll a kihalás szélén - állapította meg a Stanford Egyetem tudósai vezette kutatócsoport legújabb tanulmányában.