Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Őshonos fa ültetésére lehet jelentkezni

Őshonos fa ültetésére lehet jelentkezni

Őshonos fa- és cserjefajok ültetésére és az általános iskolák udvarainak szépítésére hirdetett pályázatot a WWF Magyarország és a Magyar Cetelem Bank.

A Cetelem Zöldsuli Program a környezettudatos gondolkodást és egy élhetőbb, fenntarthatóbb környezet megteremtését segíti. A pályázaton nyertes 10 intézmény számára a Cetelem egyenként 500 ezer forint támogatást nyújt a kiválasztott terület zöldítésére, parkosítására – közölte Antal Alexa, a WWF Magyarország képviselője kedden. Közös célunk az, hogy a diákok az őshonos fajok ültetésével megismerkedjenek a környezethez jól alkalmazkodó, könnyen nevelhető hazai fajtákkal, gondozásukkal, ápolásukkal, erősödjön természetszeretetük és a környezet iránti felelősségük is – magyarázta Antal Alexa. Hozzátette: valamennyi érvényes pályázat rész vesz a Cetelem Zöldsuli Program weboldalán történő nyilvános on-line szavazáson. A legtöbb öt szavazatot gyűjtő iskola pályázata egyenként 500 ezer forintos zöldítési támogatást nyer, további öt iskola a pályázatot kiírók tagjaiból és Bálint gazdából álló zsűri szakmai döntése alapján szintén egyenként 500 ezer forintos zöldítési támogatáshoz jut. A pályázatokat április 20-ig lehet e-mailben a zoldsuli@wwf.hu, vagy postán a WWF Magyarország címére elküldeni. Az eredményeket a Cetelem és a WWF weboldalain május 21-én teszik közzé.

Ajánlott tartalom

Betétdíjas üvegvisszaváltó rendszer jöhet?

A betétdíjas üvegvisszaváltási rendszer bevezetésének lehetőségéről szóló kutatás eredménye szerint a megkérdezettek jelentős része a visszaváltó automaták elhelyezését támogatja, melyeket elsősorban nagyáruházakban látnának szívesen - hangzott el hétfőn a veszprémi Pannon Egyetemen a kutatás eredményeit bemutató rendezvényen.