Orosz gazdasági miniszter: Vége az olaj korának!

Megszűnik a kereslet a kőolajra és Oroszország a vesztesek közé kerül!- ezt hangsúlyozta a gazdasági miniszter egy fórumon.

Alekszej Uljukaev szerint az alternatív energiaforrások véget vetnek az olaj korszakának! Ugyanerről beszélt German Gref, aki valaha maga is gazdasági miniszter volt Moszkvában, de jelenleg a legnagyobb bank, a Szberbank elnöke. A kőkorszak sem azért ért véget, mert elfogyott a kő, a kőolaj korszakának sem ezért lesz vége! Azok az államok – mint Oroszország-, melyek a kőolaj és földgáz exportjára alapozták a költségvetésüket, nehéz helyzetbe kerülnek. Vonatkozik ez Szaúd-Arábiára éppúgy, mint Norvégiára.

Az új évben az orosz gazdasági elit megkongatta a vészharangot: eddig csak válságról beszéltek, de most már egy korszak végét jósolják. Medvegyev miniszterelnök is azt sürgette, hogy az orosz gazdaság váltson irányt, mert különben a jövőben nem tudja miből pótolni a kieső olaj jövedelmeket. A kőolaj kora a cári birodalomhoz tartozó Bakuban kezdődött a huszadik század elején, és Moszkvában mostanában döbbennek rá: végéhez közeledik ez a százéves periódus, melynek óriási szerepe volt Oroszország nagyhatalmi szerepének alakulásában

forrás: tenyek.hu

Ajánlott tartalom

Döntöttek Brüsszelben: kötelezővé válik a napelemek telepítése

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az EU épületeire, az energiafogyasztás és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében.