Örökbefogadó Nap a NOÉ Állatotthonban

Nagyszabású találkozóra és örökbefogadó napra várja a NOÉ Állatotthon Alapítvány az érdeklődőket és az örökbefogadókat április 16-án szombaton 10 és 16 óra között, amikor a színes programok mellett egy felgyógyult gólyát is szabadon engednek.

Az örökbefogadó napon minden menhelyi kutyát chipezve, ivartalanítva és kezdő kutyás ajándékcsomaggal adnak gazdához – tudatta az MTI-vel az állatmenhely. A rendezvény egyik szenzációjának a Főnök névre keresztelt gólya szabadon engedése ígérkezik, mely decemberben került legyengült, beteg állapotban az alapítványhoz. Az állatvédők meggyógyították, megerősítették és tavasz óta próbálgatja szárnyait a menhely területén található nagyröpdében. Szabadon engedésében Tóth Vera énekesnő segédkezik majd. Látogatható lesz a nap folyamán az európai viszonylatban is egyedülállónak számító Rókarezervátum is, ahol természetes élőhelyükhöz hasonlóan kialakított környezetben lehet megismerni az állatotthon gondozásában élő rókákat, borzokat és mosómedvéket. A napot koncert, kutyabemutató, gyermekprogramok, tombola valamint keverékkutya-szépségverseny színesíti. Budapest XVIII. kerületében található állatotthonban közel 900 kidobott, megunt, megkínzott, balesetet szenvedett vagy rossz körülmények közül, altatás elől mentett állatról gondoskodnak. Több mint 450 kutyán kívül élnek itt macskák, nyulak, teknősök, rágcsálók, emuk, díszmadarak, kicsi és nagy gazdasági haszonállatok, lovak, valamint őz és szarvas is. Utóbbiakat csak virtuálisan lehet örökbe fogadni az alapítvány honlapján, de aki szombaton néhány finom falattal érkezik, az kézből megetetheti őket.  Az örökbefogadókon és érdeklődőkön kívül a szervezők azokat a régi NOÉ-s lakókat is várják, amelyek már szerető gazdára találtak.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.