Ha csigák öntik el a kertet, annak – az étterem-beszállítókon kívül – általában senki nem örül.

Óriás pink csigák lepik el Miamit – az újrahasznosítás jegyében

Ha csigák öntik el a kertet, annak – az étterem-beszállítókon kívül – általában senki nem örül.

November 18-tól Miamit mégis elárasztják a csigák – nem is akármilyenek, 45 db hatalmas műanyag pink csiga érkezik Olaszországból. A fenntarthatóság mellett elkötelezett olasz Cracking Art Group “RE-Generation” elnevezésű projektjének csigái újrahasznosított műanyagból készültek, és Miami forgalmas csomópontjain láthatóak majd egészen 2011. januárjáig.

Miami Beach polgármestere, Matti Bower arra hívta fel a figyelmet a csiga-projekt kapcsán, hogy a szelektív hulladékgyűjtés, valamint az újrahasznosítás mára annyira a kultúra része lett (jó nekik…), hogy könnyű róla megfeledkezni. Ezek a pink jószágok viszont szerinte mindenkit megállítanak majd egy percre, és elgondolkodtatnak, hogy mindig lehet egy kicsit többet tenni. A Floridába érkező csigák némelyike napelemes megvilágítást is kap.
Az biztos, hogy a városlakók körében megosztóak lesznek a nem mindennapi alkotások, de érdekesnek érdekes, azt el kell ismerni, és Miami hangulatához illeszkednek is. Nekem személy szerint egyébként tetszik, kíváncsi lennék, Budapesten mit váltanának ki.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.