Óriás cipősdoboz várja az ajándékozókat a Nyugatinál

A Baptista Szeretetszolgálat több ezer cipősdoboz ajándékot vár karácsonyig.

Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban? A Nyugati pályaudvarnál lévő bevásárlóközpont előtt felállított óriás cipősdoboz átvevőhelyen több ezer ajándék is elfér. Szükség is van a helyre, mert egy hét múlva pénteken 2500 ajándékot kell innen útnak indítani Erdélybe, Böjte Csaba árváihoz. Az akciót szervező Baptista Szeretetszolgálat, emellett idén a vörösiszap-katasztrófa és az árvíz károsultjainak is több ezer ajándékcsomagot küld. A december 1-jén indult gyűjtés első 10 napján 1000 csomag érkezett, a gyűjtés december 20-ig tart, a szervezők az ország 100 pontján várják a cipősdobozba csomagolt felajánlásokat.
A Duna TV és a Baptista Szeretetszolgálat óriás cipősdoboza december 20-ig, minden nap 10 és 20 óra között várja a cipősdobozban érkező ajándékokat a Westend bevásárlóközpont előtt. A Szeretetszolgálat a felajánlások révén tavaly 20 ezer gyermeknek tudott örömet okozni, idén ezt a számot szeretnék meghaladni.

A Cipősdoboz akció sikerét idén Ákos december 16-án a Budapest Sportarénában tartandó jótékonysági koncertje is segíti, melyre néhány ezer forintos adományért cserébe még lehet meghívót igényelni a ciposdobozkoncert.hu oldalon. Az esemény fővédnöke: Schmitt Pálné Makray Katalin.

Mi is az a Cipősdoboz akció? www.ciposdoboz.hu
Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben újra meghirdette karácsonyi akcióját, a Cipősdoboz Akciót, amely az Operation Christmas Child”néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született. E mozgalom alapgondolata szerint gyermekek vagy egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok ma már nem csak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. 2004-ben mintegy 6 millió csomag került szétosztásra a világ 95 országában, és ebben az évben Magyarországon is legalább 20.000 gyermek megajándékozása a cél!

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.