Organikus műalkotások

Ezer titkot, megannyi csodát rejtenek a növények, nem beszélve végtelen soru felhasználhatóságukról. Erre bizonyság egy japán művész és tervező, Azuma Makoto élénk fantáziájú kretivitása, művészi ihletettsége.

Ő az a különös tehetséggel megáldott művészember, aki észrevette azt a fantasztikus alakíthatóságot, amelyekre a növények levelei, a mohák, a virágok alkalmasak és belőlük különlegesen szépen texturált, finoman, egyedien megmunkált alkotások hozhatók létre, írja a zoldtrend.hu.

Azuma Makoto organikus műalkotásait több múzeumban is kiállították már, sikeres munkáira a műalkotások eladására profilirozott üzletek is felfigyeltek, sőt komoly megrendeléseket is kapott ezektől az üzletektől.

Kiderült azonban az is, hogy a japán művész nem hozza nyilvánosságra, miként tartósítja  organikus munkáit és nem lehet részletek tudni magáról az alkotás folyamatáról sem.

-

-

-

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.